Peter Visser werd individueel gedeeld eerste met deze foto.
Peter Visser werd individueel gedeeld eerste met deze foto. Foto: Peter Visser

Fotoclub Flevo wint de Dick van Groningen Schinkel-Trofee

Kunst & Cultuur

HUIZEN - Het is feest bij fotoclub Flevo. Onlangs werd in Zeist bekend gemaakt dat de club uit Huizen de eerste prijs had gewonnen bij de De Beste Clubtrofee 2023.

Dit is een prijs in de regionale fotowedstrijd van de afdeling Utrecht-’t Gooi van de Koninklijke Fotobond. Als winnaar kreeg de club de Dick van Groningen Schinkel-Trofee uitgereikt.

Foto-inzendingen
Tien leden van Flevo zorgden met hun foto-inzending voor dit geweldige resultaat in de strijd tussen 16 clubs.

Daarnaast kreeg Peter Visser een gedeelde eerste plaats toegewezen bij de uitslag van de Winnaars Individuele Foto’s. Bij zijn foto worden de mogelijke gevolgen van een klimaatverandering uitgebeeld.

Fotoclub
Fotoclub Flevo bestaat in 2024 75-jaar en dat wordt gevierd met een aantal festiviteiten en exposities. Met die 75-jaar zijn zij een van de oudste fotoclubs in Nederland. De vereniging is er voor iedereen die van fotograferen houdt en heeft als motto ‘inspireren en geïnspireerd worden’.

Elk lid heeft zo zijn favoriete onderwerpen om te fotograferen zoals portret, straatfotografie, architectuur en meer.Regelmatig worden landelijk bekende fotografen uitgenodigd om presentaties te geven van hun foto’s.

Lidmaatschap
“Als je meer uit je fotografie wilt halen is een lidmaatschap bij een fotovereniging een goede stap. Het is namelijk een podium om je fotowerk aan anderen te laten zien en die anderen kunnen jouw foto’s bespreken en beoordelen en je uitdagen op creatief vlak”, aldus de club.

“Wat betreft een lidmaatschap bij de Flevo fotoclub wordt verwacht dat je in de eerste plaats natuurlijk interesse hebt in fotografie en daarnaast redelijk gevorderd bent op technisch vlak.” Neem voor meer informatie een kijkje op www.fotoclub-flevo.nl.


De Dick van Groningen Schinkel-Trofee is nu in het bezit van Flevo. Foto: Aangeleverd

Uit de krant