De sleutels zaten in een zakje aan een ballon en moesten er door de bewoners worden afgeknipt.
De sleutels zaten in een zakje aan een ballon en moesten er door de bewoners worden afgeknipt. Foto's: Huizer-maatjes

Bewoners Huizer-maatjes krijgen sleutel

Mensen

HUIZEN - De 18 bewoners van woonvorm Huizer-maatjes aan de Trekkerweg in Huizen hebben gisteren de sleutel gekregen van hun nieuwe thuis. Het zijn jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

“Een feestelijk moment waar lang naar is uitgekeken.” De persoonlijke stenen van de bewoners - gelegd in september 2020 - met zijn of haar letter erop, zijn ingemetseld in de muur in de achtertuin en de huurovereenkomsten zijn getekend.

Sleutel
Op 1 juni ontvingen de bewoners hun sleutel door het lint aan een ballon door te knippen. Na het in het ontvangst nemen van de sleutel trokken zij vol enthousiasme en spanning naar hun eigen appartement. Mirte, één van de bewoners riep: “vandaag begint mijn toekomst”.

Deze toekomst, gaan de Huizer-maatjes zelf invullen. De Huizer-maatjes gaan het geheel vormgeven met hun inbreng, met hun karakters, met hun wensen en ideeën. Samen met hun begeleiders gaan ze landen en de woongroep écht vormen.

‘Anders vasthouden’
Zij gaan dan invulling geven aan hún leven. Een van de ouders: “We gaan niet loslaten, we gaan anders vasthouden.” En zo is het. De toekomst maken de Huizer-maatjes zelf in hun nieuwe eigen thuis.

Uit de krant