De grootste lol bij schuiftafeltennis.
De grootste lol bij schuiftafeltennis. Foto: buurtsportcoaches Sportief Huizen

Stralende bewoners bij sport- en spelmiddag De Marke - De Meenthoek

Mensen

HUIZEN - Het restaurant van Cordaan De Marke - De Meenthoek stond deze week, de Week tegen Eenzaamheid, in het teken van sport en spel.

De buurtsportcoaches van Sportief Huizen kwamen sporten met de bewoners.

Er werd gestart met een lekker kopje koffie waarna buurtsportcoach Manon Morelissen iedereen welkom heette en uitleg gaf over de verschillende spelonderdelen. 

Stralen en bewegen
Hier en daar begonnen mensen te stralen en kwamen de eerste mensen langzaam in beweging. De tafeltennistafel was gelijk bezet, waar schuiftafeltennis werd gespeeld. Ook konden mensen tafelkegelen.

Ergens anders in de ruimte werd knotshockey gespeeld met een strandbal, wat een energie kwam daar vrij. Als vertrouwd onderdeel stond het sjoelen op het programma. Ook als je misschien niet meer zo goed kunt zien is een dit een spel dat niet mag ontbreken.

Tranen van geluk
Ineens hoorden de buurtsportcoaches een dame schateren van het lachen tijdens het schuiftafeltennis: “Ik heb in tijden niet zo gelachen!” en daardoor raakte ze geëmotioneerd.

Tranen van geluk op dat moment. Zij voelt zich vaak eenzaam en het maakt haar blij om samen te zijn. Tegenover haar zat een medebewoonster. “Ik zie haar voor het eerst, maar we hebben zoveel plezier samen.” 

(Tekst gaat verder na de foto)


Samen tafelkegelen. Foto: aangeleverd

Er was ook een groep die op afstand genoot van alles wat er te zien was. Tijd voor een gezellig praatje was er ook. Daar gaat het toch vaak om: een luisterend oor bieden. Eenmaal in gesprek komen de verhalen.

Verhalen van vroeger
Wist je dat er in de Marke een jeugdkampioene tennis woont? Ook vertelde een mevrouw dat zij vroeger in haar jeugd heel veel heeft geturnd en dat haar kleindochter dat nu ook doet. De keeper van een nationaal handbalteam vertelde ook haar ervaringen.

De buurtsportcoaches hebben genoten van de blijdschap van alle deelnemers en van de welzijnsmedewerkers van Cordaan De Marke - De Meenthoek. Ontmoeten en verbinden, dat was het doel. Dat is zeker gelukt. 

Aanmelden als maatje
Wie een keer wil wandelen met één van de bewoners of een kop koffie wil drinken kan kijken op de website van de Vrijwilligerscentrale Huizen, vchuizen.nl

Uit de krant