Afbeelding
Archieffoto: Sjoerd Stoop

Risico op natuurbranden door droogte

Politie

REGIO - Het is heerlijk weer, maar daardoor ook érg droog in de natuur. Hierdoor is een kans dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. Daarom is Fase 2 voor natuurbrandrisico ingegaan in de regio Gooi en Vechtstreek.

Bij fase 2 is het al langere tijd droog in de natuur. Het risico dat een natuurbrand ontstaat is groter. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind.

Alert
Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook medewerking van inwoners om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

Wie de natuur ingaat, wordt gevraagd extra alert te zijn, het gezonde verstand te gebruiken en vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112 te melden. Op de website natuurbrandrisico.nl/ wordt de actuele fase aangegeven en wat dit inhoudt.

Stookverbod
Voor de gemeente Huizen geldt een algeheel stookverbod voor natuurgebieden, dus in bos en heigebieden. Het stookverbod geldt niet voor de eigen achtertuin.

Uit de krant