Afbeelding
Foto:

Bijzondere promotie voor judotalent Dwayne Korevaar

Sport

HUIZEN - Dwayne Korevaar (17) heeft een bijzondere promotie gemaakt tot 2e Dan. Dit gebeurde tijdens de wedstrijdtraining bij Rebelsport afgelopen donderdag.

“Deze bevordering was de erkenning van zijn uitzonderlijke prestaties op de judomat”, laat Timo Weinberg, Schoolhoofd Budo bij Rebelsport. Dwayne heeft op jonge leeftijd al veel succes behaald. Hij is al vier keer Nederlandse kampioen geworden in de +90 gewichtsklassen van de -18 categorie.

Ook wethouder sport, Fleur van der Kleij was aanwezig bij de uitreiking om de gemeente te vertegenwoordigen. Haar aanwezigheid onderstreepte het belang dat de lokale overheid hecht aan het ondersteunen en erkennen van sportieve prestaties binnen de gemeenschap.

Rebelsport is de thuisbasis van Dwayne’s judotrainingen en Weinberg is dan ook erg trots. “Dwayne wordt hier omringd door een schat aan judotalent, waarbij hij wordt aangemoedigd en geïnspireerd door zijn mede-judoka’s. Onze judoclub blinkt uit in het voortbrengen van talent in diverse gewichts- en leeftijdscategorieën. Van beginners die hun eerste stappen zetten op de judomat tot doorgewinterde veteranen.”

Uit de krant