Afbeelding
Foto: Marinka Hilders

Ranzijn Tuin & Dier opent winkel in Huizen na ruim half jaar verbouwen

Bedrijven

HUIZEN - Ranzijn Tuin & Dier heeft donderdagmorgen haar deuren in Huizen geopend. Na een half jaar verbouwen en verduurzamen is de vernieuwde winkel nu open voor klanten.

Al voor de deuren open gingen stond er een rij van nieuwsgierige klanten te wachten. “Wij zoeken fruitbomen die klein blijven, dus we zijn vooral benieuwd naar wat ze allemaal hebben”, vertelt een vrouw in de rij. Voor de bos tulpen die de eerste 500 klanten krijgen staat ze er niet. “Die eet de kat of de hond toch op.”

Om klokslag 09.00 uur kwam het personeel naar buiten en werd het lint doorgeknipt. Tussen de wachtenden stonden niet alleen mensen, maar ook een aantal honden. Naast planten en plantverzorging heeft de winkel namelijk ook een dierenkliniek. 

(De tekst gaat verder onder de foto’s.)


De eerste klanten bezoeken de vernieuwde winkel. Foto: Marinka Hilders


Naast de dierenkliniek is een hondenwasstraat. Peppie was de eerste hond die daar door zijn baasjes is gewassen. Foto: Marinka Hilders

Afgelopen zomer heeft Ranzijn de winkel overgenomen van de broers Rebel. Bij de overname is een groot deel van het personeel ook meegegaan, vertelt een van de werknemers. “Het is even wennen, want Ranzijn is wel heel anders dan Rebel was, maar ik heb het prima naar mijn zin. Het is ook wel leuk om in een nieuwe winkel te werken”, vertelt Manco, medewerker bij de afdeling kamerplanten.


De eerste 500 klanten krijgen een bosje tulpen uit handen van de regiomanager. Foto: Marinka Hilders

Uit de krant