De oude vertrouwde muziektent op het Oude Raadhuisplein rond 1938, waar regelmatig een harmonieorkest speelde.
De oude vertrouwde muziektent op het Oude Raadhuisplein rond 1938, waar regelmatig een harmonieorkest speelde. Foto: Oud Huizen in beeld

Laatste deel uit: ‘Oud Huizen in beeld - Omgeving Oude Raadhuisplein’

Bedrijven

HUIZEN - Het laatste deel van de nostalgische boekenserie ‘Oud Huizen in beeld’ komt op de Huizer Havendag uit. Dit deel staat in het teken van de omgeving van het Oude Raadhuisplein.

‘Langverwacht en nu dan eindelijk gekomen....’ Zo luidde twaalf jaar geleden de inleiding van het allereerste ‘Oud Huizen in beeld’ boek. Een klapper van jewelste, waar door liefhebbers van nostalgische foto’s van ‘t darp reikhalzend naar was uitgekeken.

Ieder jaar nieuw deel
Niemand had kunnen bedenken dat het eerste boek uit zou groeien tot een complete serie uitgegeven door Drukkerij J. Bout & Zn. Ieder jaar met de Huizerdag werden Huizere minsen en buitenminsen getrakteerd op een nieuw deel.

Totdat twee jaar geleden corona roet in het eten gooide, er geen evenementen meer plaatsvonden en tot overmaat van ramp ook de Huizerdag ophield te bestaan. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Want een serie met negen delen voelde toch wel erg incompleet. 

Gestaag doorgewerkt
Dus werd er de afgelopen twee jaar achter de schermen gestaag doorgewerkt aan een deel tien, waarmee de serie compleet kon worden gemaakt.

Daarom kan er opnieuw geschreven worden: langverwacht en nu dan eindelijk gekomen, Oud Huizen in beeld – Omgeving Oude Raadhuisplein. 

Complete serie
Nu de Huizer Courant als bron van ‘nieuwe oude foto’s’ is weggevallen, is Omgeving Oude Raadhuisplein het laatste deel van de nostalgische fotoboekenserie.

Samen met Omgeving Lindenlaan, Omgeving Oude Kerk, Omgeving Molenberg, Omgeving Naarderstraat, Omgeving Oude Haven, Omgeving Zenderwijk, Omgeving Oostermeent, Omgeving Havenstraat en Omgeving Nieuwe Kerk vormt de nieuwste uitgave een unieke reportage in beeld en woord van Huizen hoo ‘t vroger was.

Huizer Havendag
Het tiende deel wordt gepresenteerd op de Huizer Havendag, die zaterdag 18 juni wordt gehouden bij de Oude Haven. Ook de andere negen delen zijn (weer) voorradig, dus een mooie kans om de serie compleet te maken.

Er geldt uitsluitend op 18 juni een speciale Huizer Havendagprijs. Elk deel kost die zaterdag 29 euro. Na de Huizer Havendag is de prijs 34 euro per deel, zolang de voorraad strekt.

De serie is verkrijgbaar bij de uitgever van de boekenserie Drukkerij J. Bout & Zn. aan Ceintuurbaan 32-34. Meer informatie over de inhoud van de verschillende delen is te vinden op www.boutdruk.nl.


Huizens Groentehal feestelijk geopend op 1 juli 1939. Rechts eigenaar Adrie Timmermans en zijn vrouw Dora Timmermans-Kaptein. Foto: Oud Huizen in beeld

Uit de krant