Piet van 't Klooster krijgt uit handen van sportwethouder Marianne Verhage de trofee die hoort bij Sportvrijwilliger van het Jaar.
Piet van 't Klooster krijgt uit handen van sportwethouder Marianne Verhage de trofee die hoort bij Sportvrijwilliger van het Jaar. Foto's: SPH

Piet van 't Klooster Sportvrijwilliger van het Jaar 2017

Mensen

HUIZEN - Piet van 't Klooster is gekozen tot Sportvrijwilliger van het Jaar 2017 door Sport Platform Huizen. Hij is vrijwilliger bij Sportief Hardlopen Huizen. Naast het geven van trainingen doet hij van alles bij Sportief Hardlopen Huizen

De verkiezing van Sportvrijwilliger van het Jaar 2017 van Sport Platform Huizen vond plaats tijdens het verkiezingsdebat van 13 maart. Wethouder Marianne Verhage had zich er nog wel even los van gemaakt om de prijs, een trofee met Thank You erop, te overhandigen aan winnaar Piet van 't Klooster (67).

Training
"Ik wist dat ik genomineerd was", vertelt Piet achteraf. "Anders had ik er ook niet geweest." Hij zou dan niet bij het verkiezingsdebat aanwezig zijn geweest, maar bij een training.

"Ik ben niet alleen vrijwilliger bij Sportief Hardlopen Huizen (SHH), maar ook trainer namelijk. Het leuke was dat de groep hardlopers nog wel even langs is geweest bij de kantine van Base- en Softbalvereniging De Zuidvogels. Zij waren alleen veel te vroeg, maar hebben iedereen wel even laten weten dat ik moest winnen."

Genomineerd
Piet was samen genomineerd met Evelien van den Born van Korfbalvereniging Huizen, Marieke van Veen van Volleybalvereniging Huizen, Peter Struiksma van Tafeltennisvereniging Bijmaat en Richard Hol van Tennisvereniging Huizen.

"De wethouder begon met het opnoemen van alle genomineerden en vertelde waarom deze mensen waren genomineerd. Ik was pas als laatste aan de beurt. Toen werd meteen bekendgemaakt dat ik de winnaar was."
Lees verder in de digitale editie


Alle genomineerden met de wethouder.

Uit de krant