Afbeelding
Foto: TenneT

Inloop Huizen voor vragen onderzoek hoogspanningsverbinding

Buurt & Wijk

HUIZEN -  TenneT gaat een nieuwe hoogspanningsleiding aanleggen tussen Diemen, Lelystad en Ens. In één van de mogelijke plannen gaan de bovengrondse hoogspanningsleidingen over de Naarder Eng. Hier kunnen vragen over worden gesteld tijdens de ‘hoogspanningsverbindingsdagen’.

Medewerkers van TenneT zijn 23 april bezig met onderzoek in het gebied. Inwoners van Huizen en andere geïnteresseerden kunnen die dag tussen 11.00 en 17.00 uur even binnenlopen bij OpMaat Vergaderen (Huizermaatweg 31) om hun vragen te stellen over het project.

Onderzoeksplan
In februari 2024 is de notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) vastgesteld. In dit onderzoeksplan staan de alternatieven voor de nieuwe hoogspanningsverbinding als “viltstiftstrepen” op de kaart. Deze zijn nu verder uitgewerkt tot zogenaamde corridors, waarbinnen de onderzoeken worden uitgevoerd. Ook zijn zoekgebieden uitgewerkt voor uitbreiding of nieuwbouw van hoogspanningsstations in de buurt van Lelystad en Almere-Zeewolde.

Tijdens de hoogspanningsverbindingsdagen van TenneT kunt u vragen stellen over het project, de onderzoeksalternatieven, de onderzoeken en het verdere proces. De hoogspanningsverbindingsdagen zijn geen formele stap in de procedure. Het is daarom niet mogelijk om op die dagen een zienswijze in te dienen.

Ga voor meer informatie naar www.tennet.eu/diemen-ens.

Uit de krant