De rechter heeft bepaald dat de woning voor 3 december ontruimd moet worden.
De rechter heeft bepaald dat de woning voor 3 december ontruimd moet worden.

'Migrantenhotel' Draaikom moet ontruimd worden

Politie

HUIZEN - Arbeidsbemiddelingsbureau Unforces uit Huizen dat een woning aan de Draaikom in Huizen huurde van een ouder echtpaar moet deze woning voor 3 december ontruimen. Dat heeft de kortgedingrechter in Almere bepaald.

Het pand wordt vooral gebruikt door arbeidsmigranten die voor Unforces werken. De rechtbank vindt dat de huurder zich niet houdt aan de afspraken die in de huurovereenkomst staan. Het bedrijf draait ook op voor de kosten -ruim 800 euro-  van het kort geding.

Overlast
Het waren omwonenden die klaagden over de nieuwe bewoners in de wijk. Stankoverlast, kotsen in de tuin, boeren en scheten laten, geluidsoverlast, vanaf de ochtend barbecueën, afval, wietlucht, zo lieten zij de eigenaren weten. Eerst had het stel op eigen initiatief geprobeerd de huur op te zeggen maar toen dat niet lukte stapten ze naar de rechter.

In mei van dit jaar verhuurde het echtpaar de woning aan een gezin met een kind. Ook Unforces ondertekende het huurcontract en betaalde de huur. De man en de vrouw werken voor Unforces. Maar al vrij snel bleek dat steeds nieuwe bewoners, vooral arbeidsmigranten uit Oosteuropa gebruik maakten van het pand.

Migrantenhotel
"Het is gewoon een migrantenhotel geworden", vertelde de eigenaresse. "Het gezin is na een paar weken vertrokken en vervolgens is het een komen en gaan van mannen die hier komen werken."

Bij een inspectie bleek dat er in de gezinswoning acht slaapplaatsen waren gecreëerd bestaande uit matrassen op de grond. De vertegenwoordiger van Unforces meende dat hij tijdens de ondertekening van het huurcontract had gemeld dat soms ook anderen van het pand gebruik zouden maken.

Uit de krant