Frouke van Zomeren: 'Zo mooi om die kinderen voor die kast te zien zitten.'
Frouke van Zomeren: 'Zo mooi om die kinderen voor die kast te zien zitten.' Foto: Bob Awick

Bij Frouke van Zomeren komen lappen stof in ultieme vorm tot leven

Mensen

HUIZEN - Het begon ooit als hobby, maar inmiddels is het werk, zegt Frouke van Zomeren. Toch is de liefde voor poppenkastspelen bij de Huizense nog net zo als toen.

De Huizense heeft deze morgen - als het interview begint - zojuist een voorstelling gegeven in de bibliotheek van Huizen. Aanleiding was de zogenaamde Week van de Opvoeding. Veertig peuters en vijftig ouders waren daarbij. Ook zij zagen dat het poppenkastspelen echt een vak is. "Samen beleven en bewust worden is mijn doel van de voorstelling", zegt Van Zomeren. "En mensen moeten anders naar huis gaan dan dat ze hier zijn gekomen."

Het verhaal van Frouke de poppenkastspeelster begon al toen ze 6 jaar werd. Op haar eigen feestje gaf ze zelf een voorstelling en de jaren erop vroeg ze poppen voor haar verjaardag. "Als je speelt, ga je er helemaal in mee", zegt de Huizense. "Het valt samen met wat je creëert. Je kunt je emoties erin uiten. Dat is zo geweldig. En al die stemmen doen. Mijn moeder zei toen al: 'Wat doe je dat prachtig'."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant