Ineke (links) en Leny kregen een bloemetje van wethouder Janny Bakker.
Ineke (links) en Leny kregen een bloemetje van wethouder Janny Bakker. Foto: Bob Awick

Bloemetje voor 100ste initiatief BuurtGeluk.nl

Mensen

HUIZEN - Ineke Hilgersom-van den Brink (83) kreeg vanmorgen uit handen van wethouder Janny Bakker een bos bloemen als initiatiefneemster van de 100ste activiteit op BuurtGeluk.nl.

Zij heeft met ingang van begin september het buurtontbijt in Wijkcentrum Holleblok nieuw leven ingeblazen. Elke donderdag vanaf 9.00 uur kunnen buurtbewoners voor 2 euro komen ontbijten.

Uit bed komen
"Ik kwam op het idee, omdat iemand tegen mij zij: 'waarom zou ik nog mijn bed uitkomen'. Voor zo'n ontbijt kom je wel je bed uit." Ook Leny Verhagen die meehelpt, kreeg een bloemetje.

Daarnaast kregen de dames twee mooie tafellakens om de tafels te dekken en een waardebon van 25 euro van de Huizer Groentewinkel.

Welzijn
BuurtGeluk.nl is een initiatief van Gezondheidscentra Huizen en Versa Welzijn. "Soms is een beetje welzijn een goed medicijn", aldus de wethouder. "Ik vind het fijn om u hier allemaal te zien."

Op de site BuurtGeluk.nl kunnen mensen hun activiteit melden om zo deelnemers te vinden. Ze kunnen er chatten over hun idee als ze in het menu op 'Heb je ideeën' klikken. Een buurtcoach helpt ze dan.

Activiteiten
Wijkbewoners die willen weten wat er allemaal te doen is, kunnen ook alle activiteiten en de kosten daarvan terugvinden op de site.

Uit de krant