De auto van de daders wordt weggetakeld.
De auto van de daders wordt weggetakeld. Foto: Bob Awick

Wilde achtervolging eindigt in Huizen

Politie

HUIZEN - De twee mannen die in de nacht van zondag op maandag op de Blaricummerstraat in Huizen zijn opgepakt, pleegden eerder die nacht een plofkraak in Duitsland. Dat laat de politie weten. 

De daders pleegden de kraak rond 2.25 uur bij een bankgebouw in de plaats Emstdetten, vlak over de grens bij Enschede, en vluchtten weg in een Audi.

Achtervolging
Na een lange en wilde achtervolging via de A1 langs Amersfoort nam de bestuurder de afrit Huizen/Blaricum. Over de Crailoseweg reden de daders richting Huizen. De bestuurder reed de bebouwde kom in en de Audi kreeg een lekke band. Tot twee keer toe werd de Audi geramd waarna hij tot stilstand kwam.

Met getrokken vuurwapen benaderden agenten de auto en de twee inzittenden, 27 jaar uit Utrecht en 25 jaar uit Zaandam. Het tweetal is aangehouden. De auto werd in beslag genomen. Een nader onderzoek is ingesteld.

Update
De Duitse politie meldt in een persbericht dat de geldautomaat in het Duitsje stadje flink beschadigd is. "Er ontstond een brand in de automaat, die door de brandweer geblust is."

Het gebouw waarin de automaat stond, was vrij toegankelijk en een getuige zag de kraak gebeuren. Direct na de kraak vluchtte het tweetal met hoge snelheid weg.

Geen geld
Volgens de Duitse politie hebben de daders geen geld buitgemaakt. In Duitsland zoekt de politie ook nog getuigen, die de vluchtauto hebben zien wegrijden. 

Uit de krant